Välj en sida

Certifieringar och märkningar

Vi strävar efter att tillhandahålla högkvalitativa och effektiva produkter. Ett sätt att säkerställa kvalitet är att arbeta med certifieringar för bland annat ekologisk produktion, MSC (Marine Stewardship Council) och produkter fria från dopingklassade ämnen. Vi har också valt att märka de produkter som inte innehåller animaliska ingredienser.

Ekologisk certifiering

Vi är av Livsmedelsverket godkända som ekologisk importör av livsmedel från tredje land. Det innebär att vi har rätt att hantera och distribuera ekologiska livsmedel och uppfyller kraven på konsumentsäkerhet.

I Sverige kontrolleras vi av SMAK Certifiering AB. SMAK certifierar växtodling, djurhållning, packerier, förädlingsföretag och importörer för konventionell och ekologisk produktion. Det innebär att vi följer EUs förordningar avseende ekologiskt produktion och hur livsmedel ska tillverkas för att få märkas som ekologiska. Ekologisk märkning ger konsumenterna förtroende för att varorna är producerade och kontrollerade enligt ekologiska regler.

Våra ekologiskt certifierade produkter är:

Läs mer

Vegan

Att vara vegan innebär att avstå helt från animaliska produkter såsom; kött, fisk, fågel, mjölkprodukter, ägg, honungs- och vaxprodukter, och olika tillsatser av animaliskt ursprung.

Alpha plus har inlett arbetet med att märka upp alla våra veganrelaterade produkter med en symbol för detta för att underlätta för dig som söker helt veganska produkter.

Detta innebär att dessa produkter inte innehåller något animaliskt ursprung att det inte används några ingredienser vid tillverkningen som då skulle kunna ge biprodukter av animaliskt innehåll.

Läs mer

Läs om vilka produkter som är vegan »

Anti-doping

Alpha Plus tar avstånd från all form av dopning.

Vi har många elitidrottare som kunder och ambassadörer och många av dessa tävlar på yttersta världselitnivå inom exempelvis triathlon, löpning, cykling, simning, brottning och bandy.

Alpha Plus har stort fokus i kvalitetssäkringsarbetet på just att säkerställa att våra produkter inte avsiktligt eller oavsikligt skall innehålla dopingklassade substanser.

Vi är väl medvetna om de risker som finns med kosttillskott till följd av krosskontamination både hos ingredienstillverkare och kontraktstillverkare av kapslar, tabletter och pulver och bara genom att vara medveten om dessa risker kan man säkerställa säkra produkter för alla elitidrottare.

Till dig som är elitidrottare vill vi vara transparanta, raka och ärliga vilket vi alltid är och vägleda genom att beskriva att:

  • Alpha Plus tedroppar i många fall innehåller etanol (vanlig alkohol) vilket är dopingklassat i vissa idrotter.
  • Alpha Plus Colostrum (som är en koncentrerad form av råmjölk) visserligen inte är klassat som doping men att WADA avråder från den typen av kosttillskott då Colostrum kan innehålla naturligt GF-1 vilket skulle kunna störa testet.
  • Alpha Plus Adrenal: Elitidrottare som testas regelbundet bör också undvika produkten Adrenal helt enkelt av den anledningen att det är en animalisk produkt, närmare bestämt ett körtelextrakt, och även om det skulle handla om en naturlig förekomst av något hormon i det fall det skulle finnas i produkten så är det en onödig risk att ta för en elitidrottare.

Informed-Sports-certifiering

Alpha plus är på många sätt ledande inom arbetet i Sverige vad gäller tredjepartscertifierade kosttillskott vad dopingtestade kosttillskott.

2017 lanserad Alpha Plus produktserien Mighty Sport ELITE, en serie produkter utvecklade för uthållighetsidrottare och där varje produktsats testas med avseende på drygt 200 dopingklassade substanser helt i enlighet med Informed-sport programmet.

Produkter märkta med Informed-Sport testas mot förbjudna dopingsubstanser enligt WADAs (World Anti-Doping Agency) lista över sådana ämnen.

Varje produktsats testas av tredjepartslab i England och varje produktsats certifieras av Informed-Sport.

Alla produkter som ingår i Informed-Sports-programmet har testats för otillåtna ämnen av LGC, ett världsledande laboratorium för anti-doping inom idrott.

Våra Informed-Sports-certifierade produkter är:

Läs mer

MSC-certifiering

MSC, Marine Stewardship Council, driver ett välkänt och omfattande certifierings- och miljömärkningsprogram med målet att främja hållbara fiskemetoder.

Vår vision är hav som sjuder av liv och skyddade fisk- och skaldjursbestånd för denna och framtida generationer.

Med hjälp av trovärdiga standarder för hållbart fiske och spårbarhet vill vi öka utbudet av fisk och skaldjur som fångats med hållbara metoder. Det blå miljömärket gör det enkelt för alla att vara med och stödja hållbara yrkesfisken.

Våra MSC-certifierade produkter är:

Läs mer

MSC-C-53726
Denna produkt har uppnått MSC:s standard för ett hållbart fiske. www.msc.org/se.

Svensk Egenvård

Att handla produkter av Svensk Egenvårds medlemmar är ett tryggt val för din hälsa

Svensk Egenvårds medlemmar följer de lagar, direktiv, förordningar och myndighetsföreskrifter som reglerar handeln med egenvårdsprodukter, exempelvis livsmedelslagen, läkemedelslagen och marknadsföringslagen. Medlemsföretagen följer också de av Svensk Egenvård antagna Branschriktlinjerna för säkra produkter.

Svensk Egenvård består av leverantörer som tillgodoser konsumenters efterfrågan på livsmedel och tillskott för en hälsosam livsstil och välbefinnande. Svensk Egenvård består även av leverantörer som tillgodoser konsumenters efterfrågan av växtbaserade läkemedel för att förebygga, lindra och bota milda sjukdomstillstånd.

Läs mer

Nordic Nutrition Council

Nordic Nutrition Council skapar förutsättningar för en god folkhälsa genom att på vetenskaplig grund sprida kunskap i frågor om kost och nutrition till politiker, media, forskare, hälsovårdspersonal och allmänhet.

Nordic Nutrition Council är:

  • En kunskapsbro mellan nutritionsforskningen och livsmedelssektorn med en unik överblick över det vetenskapliga kunskapsläget på nutritionsområdet.
  • En arena för dialog och kunskapsutbyte mellan näringsforskare, myndigheter, branschorganisationer och näringsliv.
  • En förmedlare av aktuell och opartisk information om kostens och näringsämnens inverkan på hälsan.

Läs mer

Läs även mer om hur vi säkerställar att våra produkter är säkra för dig som konsument »
X