Välj en sida

Peter Wilhelmsson och funktionsmedicin

Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare (NMTF), naturläkare (SNLF) och grundare av Alpha Plus AB, introducerade funktionsmedicin till Sverige första gången år 1991. Detta skedde med hjälp av en funktionsmedicinens främsta pionjärer, den amerikanske forskaren dr Jeffrey S. Bland.

Funktionsmedicin är en vetenskapsbaserad disciplin för att utvärdera, behandla och förebygga sjukdom samt befrämja hälsa genom att integrera och fokusera på den unika biokemiska aspekten av varje person.

Denna medicinska modell ser personens livsstil som grunden för en god hälsa, och att livsstilsförändringar utgör grunden för bättre hälsa.

Funktionsmedicin representerar ett väl definierat och beprövat synsätt och är ett diagnostik- och behandlingsystem som används på funktionsmedicinska och integrativa medicinska kliniker världen över.

Peter Wilhelmsson ser funktionsmedicin som en mycket effektiv modell för framtidens friskvård, hälsovård och sjukvård.

Han har arbetat för funktionsmedicin på många olika sätt, bland annat genom att:

  • Utbilda och utrusta funktionsmedicinska terapeuter och andra utövare inom funktionsmedicin med kunskap, dels gällande analyser och behandlingsprogram för att förstå och tolka funktionella svagheter och obalanser, dels åtgärdsprogram för att korrigera eventuella obalanser och svagheter. Funktionsanalyser som hjälper terapeuter mäta obalanser och dysfunktioner tidigare, och vars resultat sedan används för att hjälpa personer äta bättre, få rätt kosttillskott och doser rekommenderade, få rätt terapi, träna rätt, sova rätt, med mera. Exempel på sådana analyser är DNA-analys, hårmineralanalys och blodanalys.

Peter Wilhelmsson, näringsmedicinare (NMTF), naturläkare (SNLF)
Medical Director of Functional Medicine, Research and Development

  • Kontinuerligt ta internationella experter inom funktionsmedicin till Sverige för att vidareutbilda svenska terapeuter. Vi har tagit hit många av Institute for Functional Medicines (IFM) viktigaste lärare för att öka kunskapen bland svenska utövare av funktionsmedicin. Läs mer om Institute for Functional Medicine här »
  • Skapa kursupplägg för näringsterapeututbildning vid Nordiska Närings- och Fytoterapiskolan (NNFS) och Näringsmedicinska Skolan (NMS) med ett funktionsmedicinskt fokus.
  • Arrangera utbildningar inom näringsmedicin och näringsmedicnska behandlingsprogram som hjälper terapeuter hjälpa klienter på det mest optimala sättet.
  • Publicera böcker, artiklar, blogginlägg (läs mer i vår blogg) och dela podcasts inom ämnet funktionsmedicin. Bland annat har Peter har skrivit böcker som Lev Ung Längre, Näringsmedicinska Uppslagsboken samt Snabbare, Starkare och Friskare.
  • Arrangera resor för att vidareutbilda funktionsmedicinska utövare på IFMs årliga konferens i USA. Peter Wilhelmsson har själv tagit den funktionsmedicinska grundkursen två gånger från IFM och är den enda personen i världen som deltagit på alla 25 av IFMs internationella konferenser. Peter har dessutom haft förmånen att föreläsa på två av dessa konferenser. Peter har under mer än 15 år dessutom haft kostnadsfria kvällar för att sammanfatta nyheterna från dessa konferenser.
  • Utveckla och formulera produkter och produktkoncept med fokus på att balansera kroppens funktioner och näringsmässiga behov.

Alpha Plus utvecklar ständigt produkter, hälsoområden, terapeutiska verktygslådor och vidareutbildning ur en funktionsmedicinsk synvinkel.

När du går en av våra kurser och köper våra produkter stödjer du utvecklingen av funktionsmedicinen i Sverige!

X