Välj en sida

Kategori | Elin Drake

Meditation och vegetarisk höstmeny

Blir du ofta förkyld? Har du spända axlar? Lite mycket att göra på jobbet, samtidigt som det är din tur att baka till föräldrarmötet och du ska hjälpa en vän att flytta i helgen. Det är så här livet ser ut för många.
Även fast man gör det bästa för sig själv genom att ta väl hand om sig, du rör på dig regelbundet, du äter ordentligt och bra, så missar man något mycket viktigt. Återhämtning.

5 snabba välmående-tips inför sommarsäsongen och lax med fänkål!

För många är det en hektisk tid nu fram till semestern, och för många är den hektiskt även under semestern. Resor, förväntningar på både vädret och sällskap, arbetsfördelning eller gästunderhållning.
Det är tråkigt att uttrycken och meningen med orden ” ta vara på nuet” eller också ”njut av stunden” har blivit språkliga klyschor. Om man slår upp ordet klyscha så står det att det är ord eller utryck som används så flitigt under lång tid att det tappat sin betydelse. Istället borde de orden eller liknande ord med samma innebörd, bli inristade i sten. Det enda vi vet bergsäkert är att tiden går och att allt förändras. Därav mitt välmående-tips No1 nedan.

Mums med MCT!

”MCT” är medellånga triglycerider som är en form av mättat fett från kokosnöten. De har positiv påverkan på hjärnan, energinivåerna och vikten. Dessutom har de förmågan att stärka vårt immunförsvar. Som pricken över i är det väldigt gott att använda i mat och bak. Inspireras av Elins tips på hur du kan använda MCT-olja och gå sedan in och lämna dina egna bästa tips för att tävla om en flaska MCT-olja på Alpha Plus Facebooksida: https://www.facebook.com/AlphaPlusAB/

C-vitamin, Kalifornien och overnight oats!

Runt milleniumskiftet var jag vid två tillfällen i San Fransisco i lite längre perioder, och praktiserade under min utbildning. Min syster var boende där på den tiden, och ordnade praktik på en marknadsavdelning vid en större finans och inversteringskoncern.

Bjuda på mat med liten plånbok!

Att bjuda många på mat kan för vissa vara svårt om inte t o m omöjligt. Under en period i mitt liv var jag ny-exad och sökte jobb inom min utbildning – samtidigt jobbade jag lite här än där – var ensamstående med två små barn och ville ändå bjuda vänner på mat. För visst är en krydda i livet att få samla sina vänner eller släkt under en måltid?

Halsen och hälsan vintertid!

Vad gör du om du äntligen verkar vara tillbaka i god form efter en sjukdomsperiod? Du längtar till jobb och träning, men så kommer den där ovälkomna känslan av stick eller svid i halsen?

Höstgryta med ingredienser som håller dig frisk!

Ingredienserna i Elin Drake’s vegetariska höstgryta ger inte bara maten fantastisk smak, utan är rena dunderkuren mot jobbiga höstförkylningar och andra krämpor. Många av inslagen i grytan, har flera tusen år på nacken av medicinsk och terapeutisk användning. Hälsofrämjande egenskaper som nu har bekräftats av moderna forskning. 

Tillbaka till träningen…

Har du haft ett längre uppehåll eller har du aldrig tränat regelbundet? Se gästbloggare Elin Drakes främsta tips att komma igång med träning, och hålla din nya goda vana.

Håll igång under semestern…

Oavsett om du är på landet, i skärgården, på en grekisk ö eller fortfarande hemma i stan och tillbringar lediga timmar i parker, så är det skönt att inte stanna upp helt med träningen under sommarmånaderna. Här kommer ett litet kort och enkelt träningsprogram som går...

Hudvård från skafferiet

Att det är viktigt att skydda sin hy mot solen, vet de flesta men inte lika många bryr sig om att verkligen göra det, skydda sig mot de skadliga solstrålarna.

Vardagsmotion (eller) skippa hissen!

  Kan hända att jag är lite präglad hemifrån, när det gäller hälsotänk och intresset för att hålla igång. Då menar jag från vaggan bokstavligen. Min morfar har åkt Vasaloppet – jag vet inte hur många gånger. Han åkte flera mil skidor per dag under säsong, ända...

Vinter, D-vitamin, och tvärtommetoden för sinnesfrid.

Är du den som föredrar värme och strandsemester eller jublar du när det faktiskt finns mycket snö i backen och ligger en tjock skridskois över sjön? I vilket fall så är det lika gott med en värmande het vegetarisk gryta efter att ha kommit in ifrån kylan. Recept på...

Varva ned & Bromsa in!

Hur varvar men ner egentligen och när vet man att man behöver bromsa in? Jag levde hälsosamt, kosten var så gott som giftfri och stärkande för kroppen med mycket näring och lagom med energi. Ett arbete som jag trivs väldigt mycket med, jag tränade flera gånger i...

En hälsosam jul

Julhelgerna när jag var barn var snörika och lockade till utomhusaktiviteter. Skidor, sparkåkning och ibland skridskor. Idag som vuxen, bor jag i stadsmiljö och skridskomöjligheten finns fortfarande, även varma och snöfattiga jular. Vilket är tur, det känns bra att...

Tidigare Inlägg

X