Välj en sida

Kunskap, inspiration och nyheter

Här kan du läsa om nyheter på Alpha Plus, aktuell forskning, livsstil och mycket mer

Här kan du läsa om aktuell forskning, kost & livsstil

Juni 2016: Eftersom denna sida är blänkande ny, och vi flyttat över våra inlägg från en äldre version, saknar vissa av inläggen en rubrikbild och en del länkar kanske inte fungerar som de ska. Vi åtgärdar dock detta så snart vi kan. /Redax

Amalgamfyllningar – kvicksilver som orsak till många symtom

Amalgam innehåller en blandning av cirka 50 procent kvicksilver (Hg) och flera andra metaller. Under 1900-talet användes amalgam flitigt som tandlagningsmaterial, trots dess giftighet. Frisättning av kvicksilver från amalgamet ökar vid belastning av fyllningarna, dessutom markant om du exempelvis tuggar tuggummi.

Har du svårt att gå ner i vikt?

Många gånger kan det vara svårt att gå ner i vikt, fastän man tror sig göra ”allting rätt” med exempelvis kosthållning och träning. Förklaringen kan vara en sänkt metabolism/ämnesomsättning och svaret kan sitta i håret!

Styrketräning för hjärna

Mer Hjärnhälsa, dags för hjärngympa Nu har du chansen att lyssna på nästa avsnitt om Hjärnhälsa med Peter Wilhelmsson, en av Sveriges mest erfarna närings- och funktionsmedicinare, författare till flera hälsoböcker och grundare av Alpha Plus. I podcatseb Hälsosnack...

Hjärnkoll

Peter Wilhelmsson är närings- och funktionsmedicinare, författare till flera hälsoböcker och grundare av Alpha Plus.

Adaptogener – vad är det?

Adaptogener, från engelskans ”adapt”, anpassa, är en grupp naturliga ämnen som kan hjälpa till att anpassa kroppen till inre och yttre stress. Adaptogenen kan bidra till att både kroppen och hjärnan snabbare och lättare kan reagera konstruktivt vid överbelastning.

Produktutbildning med tema Hjärnhälsa!

Alpha Plus arbetar med en mängd olika hälsoområden och produkter. Under denna kväll kommer vi att gå igenom några av de viktigaste och nyaste produkterna mer utförligt. Under den sista delen av kursen kommer vi att fördjupa oss i hjärnhälsa och hur vi kan stötta vår hjärna med rätt näring. Här kan Alpha Plus återförsäljare få få en ökad kunskap och förståelse för hur Alpha Plus produkter kan användas för olika hälsoproblem.

Magnesium – ett viktigt mineral, men vanligt med brist!

Magnesium är ett av det mest förekommande mineralet i kroppen. Mineralet är livsnödvändigt för många kroppsfunktioner och ingår också i mer än 300 enzymfunktioner. De flesta funktioner har med energi att göra, allt från produktion av energi till transport, lagring och användning av densamma.

Podcast 4Health: Linda Rahbek – Intoleranser och allergier

Lyssna på när Linda Rahbek pratar hormoner och hormonella obalanser i podden 4Health! Anna Sparre och Umahro gräver djupare i överkänslighet mot livsmedel och födoämnesintoleranser.
De pratar om vad som händer i din kropp och varför du inte tål vissa livsmedel. De pratar om skillnaden mellan allergier och intoleranser, och olika antikroppar. De pratar ocks¨å om hur du gör i praktiken; hur du testar, eliminerar och återintroducerar mat. Och inte minst – hur kan du läka din kropp från allergier och intoleranser?

Må bättre genom att se till helheten

Vi förstår mer och mer att vi inte kan ta ett symtom, t.ex. depression, och behandla det isolerat. Istället handlar det om att se till människans hela livssituation. Ofta kan vi behöva flera olika livsstilsförändringar där näringen är en absolut grundsten.

14 dagars detoxprogram: Nystart för ett friskare 2018

Här får du ett programförslag på en 14 dagars detox. Vi tipsar dig om hur du kan äta vid en bra detox-kur, samt tillskott för ett mycket effektivt detox-program med näringstillskott. Du kan göra en detox på många sätt. Det kan vara på lång sikt, genom att du detoxar 1 dag per vecka under lång tid, eller genom en 5:2 strategi med 2 dagar av detox-kost och näringstillskott varje vecka.

Podcast 4Health: Umahro Cadogan –

Lyssna på när Umahro Cadogan pratar hormoner och hormonella obalanser i podden 4Health! Anna Sparre och Umahro gräver djupare i genetik och funktionsmedicin. De kommer även in på ämnet metylering – vad är det egentligen och varför är det så viktigt för oss alla att den fungerar bra? Vad har det för funktion i kroppen? Vilka gener ska man vara uppmärksam på? Vad kan man göra beroende på sin genetik? Hur ska man tänka med tillskott och livsstil? Och vem ska göra ett DNA-test?

Sköldkörtelfunktionens starka koppling till selen

Sköldkörteln är, som namnet antyder, en körtel som har till uppgift att producera hormoner. Dessa hormoner agerar som budbärare i kroppen. Sköldkörtelhormonerna har olika funktioner, bland annat för ämnesomsättningen, kroppstemperaturen, saliv och magsaft, tarmrörelserna samt nervsystemet.

Näringen som gör skillnad för din hud

Precis som resten av kroppen är huden beroende av bra tillförsel av näring för att må optimalt. För att huden ska hålla sig frisk och vital finns det ett flertal näringsämnen som spelar en betydande roll. Några av dessa bidrar direkt till att stödja kollagenet, elastinet och fuktbalansen som då främjar både hudens utseende och funktion.

Hårmineralmönster och stress

En stor del av våra hälsoutmaningar idag kommer sig av att vi stressar för mycket. Men alla svarar inte olika på stress och för att komma tillbaka i balans har du nytta av att veta just ditt mönster. Dave Watts, grundare av Trace Elements, beskriver hur du med hjälp av en hårmineralanalys kan lära dig mer om din personliga stressreaktion.

Stress – din bästa vän och din värsta fiende

Stress drabbar mer eller mindre oss alla och det är ingen fara att känna stress då och då. Problemen kommer när du är ständigt i ett “fly eller fäkta”-läge. Näringsterapeut Anna Baard Blixt berättar om hur vi lägger skulden på fel saker när vi är stressade och vad som kan hända om vi inte tar behovet av återhämtning på allvar. Du får också en övning för att hitta ditt eget stressmönster för att kunna börja rensa ut det som pressar dig i onödan.

Det här med intervallträning

Det här med intervaller är ganska märkligt. Jag tycker på riktigt att det är kul! Under förutsättning att kroppen vill förstås.
En del påstår att det gör ont men jag vet inte jag…
Helt ärligt tror jag många förväxlar smärta med obehag.

Sju enkla knep för att hålla livsandarna vid liv i mörkret

November. Den gråaste av de gråa månaderna. En del älskar den men många upplever att det är vansinnigt segt nu när mörkret kommer och ibland inte ens verkar släppa taget oavsett tidpunkt på dagen. Att ligga kvar i sängen, strunta i träningen, avboka den där promenaden eller fikan med en vän kan bli väldigt lockande när man helst bara vill ligga i soffan och käka praliner.

Tidigare Inlägg

X