Välj en sida

Förutom att träna, skriva, äta, sova och allt annat man nu gör under den vakna tiden så jobbar jag även en del på Alpha plus som konsult. Det är utan tvekan ett av de bästa jobb jag haft någonsin. Inte nog med att jag lär mig nya saker precis varje dag, får träffa fantastiska människor, ser nya platser och har möjlighet att hjälpa människor till ett friskare liv. Jag får även rent praktiskt vara med och “bygga” i alla de butiker i och runt Stockholm som valt att ha en Alpha plus sektion.

Så vad är då en sektion och varför ska man ha det?

En sektion består av minst 40 olika produktnummer. Det kan låta mycket men de flesta butiker har åtminstone 20-30 stycken bara i sitt bassortiment. Att lägga till resten är oftast busenkelt, Alpha plus har ju en del att välja mellan, och jag hjälper då till att klura ut vilka. Mycket beror ju på vad kunderna mest efterfrågar och vilken slags kundkategori butiken har mest besök av.
Vi hjälper till och föreslår vilka produkter som bör vara med för att det ska bli det bästa sortimentet och det brukar funka fint hos i princip alla butiker. Det finns dock inget som säger att man inte får ha mer än 40 olika produktnummer och det finns butiker som har långt över 50 olika. Där kan vi verkligen prata service!

En sektion innebär sedan att vi har hyllor samlade på ett och samma ställe, oftast 4-6 st. där vi ställer produkterna efter en viss mall.
En sektion ger ett enhetligt, snyggt och proffsigt intryck och gör det mycket enklare för kunden, och butiken, att hitta rätt produkt. En del butiker har flera sektioner för olika märken och man märker att detta ökar försäljningen.
Vissa butiker har även några av produkterna på fler ställen än enbart i sektionen. Exempelvis kanske man har en “barn-hylla” och man har då valt att ställa Alpha plus produkter som passar in även där.

Vidare så gör en sektion att bredden av produkterna lyfts fram på ett tydligt men enkelt sätt. Det blir även enklare att till exempel ha kampanjer och lyfta fram olika nyheter. Många upplever även att en sektion ökar både lojaliteten och trovärdigheten för produkterna.
I samband med sektionsbygget ger vi också en ordentlig produktgenomgång och erbjuder vidare att göra det minst en gång per år.

Som butik behöver man inte göra mycket mer än att bestämma sig och se till att det finns produkter hemma när vi kommer. Jag, eller någon av mina kollegor som har hand om de andra områdena i vårt avlånga fina land, beställer sektionsskylt och kommer sen till butiken och fixar allting helt klart. Ring till växeln på 023-79 28 00 så lotsar de dig vidare!
Med andra ord är det verkligen plättlätt!
Allt att vinna. Inget att förlora.

Att det är snyggt behöver jag väl inte ens påpeka. 🙂

Kram från Ingmarie

redax
Följ oss

redax

Redaktionen at Alpha Plus AB
Alpha Plus redaktion skriver om aktuella och intressanta ämnen inom hälsa och livsstil. redax@alpha-plus.se
redax
Följ oss
X