Välj en sida
Ingmarie Nilsson

Ingmarie Nilsson

Ingmarie Nilsson har sprungit så länge hon kan minnas och löpningen är fortfarande en viktig del av hennes liv.

Under 90-talet var hon löpare på elitnivå med seger i bland annat Stockholm Marathon och Tjejmilen. Hon har vunnit 30 individuella SM-medaljer, haft en seger i Finnkampen och placerat sig bra i andra stora, internationella maratonlopp.

Ingmarie arbetar som specialistsjuksköterska, journalist och personlig tränare. Så länge kroppen och knoppen kan och vill kommer hon att fortsätta springa.

Hennes dröm är också att få skriva fler böcker. Det är inom skrivandet och löpningen som hennes hjärta och själ hör hemma.
Ingmarie Nilsson

Latest posts by Ingmarie Nilsson (see all)

Det mesta i vårt samhälle går i en rasande fart och det krävs nästan att man måste hålla sig uppdaterad på det mesta för att inte helt halka efter. Plus att vi ska hinna med allt annat som en vanlig dag kan innehålla med allt från att jobba, städa, tvätta och handla till träning, vara social och komma ihåg födelsedagar. Dessutom ska vi hinna slappa och vila upp oss.

Inte konstigt att många känner sig både stressade och trötta för helt ärligt är väl det där en omöjlig ekvation i längden? För att palla tror jag man måste hitta något där man verkligen känner att man bara är utan krav, en massa intryck och tidspress. Något där man verkligen är i nuet och tjattret i skallen tystnar åtminstone en liten stund. Inte så att man slutar att tänka, för det går i princip inte, utan mer att man inte är ”då” eller ”sen” utan verklig “nu”. (Och nej, tv-tittande räknas inte dit även om många tror det.)

Yoga i allmänhet och Yin yoga samt meditation i synnerhet är verkligen stunder då det är svårt att vara någon annanstans än i just nuet.

Det kan vara utmanande och ta tid innan man s.a.s lär sig men när man väl hittat sin form så är det svårt, t.o.m omöjligt, att leva utan dessa stunder. Det extra bra är att sen kan man ta med sig den där ”nu-känslan” i vardagen och ha till hands när det surrar på lite för fort. Eller när man bara känner man behöver det oavsett orsak. När jag simmar eller springer hamnar jag ofta i samma “nu-känsla” men det kan förstås väldigt mycket svårare att komma dit om man t.ex har en tung dag. Det är därför man behöver ha övat innan, för att inte tankarna ska ta överhand och mala vidare i det där negativa tjattret.

Det är i alla fall min erfarenhet. Oftast behöver jag dock inte ta till några som helst knep vare sig på löpningen eller simningen. Jag bara är. I nuet. Oavsett om det är lätt eller tungt. För så här är det. En känsla kommer från en tanke och tankar kan vi styra. Det tycker jag är en ruskigt cool insikt. Därmed inte sagt att det är enkelt. Man måste öva, helst varje dag, precis som med all träning.

Så har du inte testat yoga och/eller meditation, gör det! Och har du testat men inte hittat din form, ge inte upp.

Det finns något som passar dig med.

Kram från Ingmarie!

Ingmarie_NilssonGästbloggare Ingmarie Nilsson

Ingmarie Nilsson har sprungit så länge hon kan minnas och löpningen är fortfarande en viktig del av hennes liv. Under 90-talet var hon löpare på elitnivå med seger i bland annat Stockholm Marathon och Tjejmilen. Hon har vunnit 30 individuella SM-medaljer, haft en seger i Finnkampen och placerat sig bra i andra stora, internationella maratonlopp.

Ingmarie arbetar som specialistsjuksköterska, journalist och personlig tränare. Så länge kroppen och knoppen kan och vill kommer hon att fortsätta springa. Hennes dröm är också att få skriva fler böcker. Det är inom skrivandet och löpningen som hennes hjärta och själ hör hemma.
ingmarie.nemonisimors.com

Läs mer

Alpha Plus produkter

X