Välj en sida

Kurera skriver i en artikel på sin hemsida om Peter Wilhelmssons nya bok, Rädda Din Hjärna Nu. Vill du ha konkreta verktyg för dina klienters hjärnhälsa kommer Peter, som är en av Sveriges främsta experter inom funktions- och näringsmedicin, hålla en kurs i Stockholm den 26 – 28 april även den kallad “Rädda Din Hjärna Nu”.

I artikeln får Peter frågan om det går att bli friskare från demenssjukdomar och han bekräftar: 
“– Studier och erfarenheter som funktionsmedicinska terapeuter och läkare gjort visar på att det går att reversera de flesta symtom och bromsa sjukdomarnas framfart vid mild och medelsvår demens och alzheimer med rätt kombination av behandlingsåtgärder anpassade till individen.
Peter fortsätter:
– Man lägger inte upp en behandling för en sjukdom inom funktionsmedicinen, man lägger upp en behandling för individen. Det är inte sjukdomen, det är individen som har sjukdomen som är viktig, att hitta de samverkande orsakerna till just deras besvär och den kombination av åtgärder som återställer normala funktioner.” 

Nyckeln här är den individanpassade behandlingen eftersom det finns inte mindre än 36 olika orsaker till att hjärnan utvecklar demens. De bra nyheterna är att i princip alla av dessa går att påverka med livsstilen! Vill du kunna hjälpa dig själv, anhöriga och klienter är vårens kurs en av de viktigaste utbildningarna du kan gå. 

Vänta inte på en bot – ta hjärnhälsan i egna händer

I Nina Törmarks intervju med Peter berättar han vidare: 
– Vänta inte på en ”bot”, det finns redan beprövade metoder som ger hopp om förbättring och en ljusare framtid för de som drabbas av kognitiv dysfunktion. Kroppen är självläkande men vi måste finna och åtgärda orsakerna. Orsaken till demenssjukdomar är inte plack som bildas, det är processer som leder till att plack bildas som förstör nervcellerna, avslutar Peter.

Artikeln avslutar med att lista riskfaktorer för demens: 
“• Ansamlingar av toxiner från miljögifter, rökning, snusning, tungmetaller, kemikalier
• Näringsfattig skräpmat
• Inaktivitet
• APOE4 och metylerings genavvikelser
• Social isolering, brist på kärleksfulla relationer
• Brist på passion och intresse i livet.
• Brist på viktiga vitaminer, mineraler, fettsyror och fytonäring för hjärnan, speciella näringsämnen för hjärnan, främst DHA, D vitamin och B12.”

Vill du läsa hela intervjun med Peter hos Kurera, klicka HÄR.

Gå vårens viktigaste utbildning i hjärnhälsa!

Funktions- och näringsmedicinare Peter Wilhelmsson, psykolog och näringsterapeuten Sanna Törsleff Berglund, neuroforskarna Hayde Bolouri och leg. läkare/författare Birgitta Brunes ingår i ett team experter som bjuder in dig till utbildningen “Rädda Din Hjärna Nu”.

Målsättningen med utbildningen är att rusta dig med kunskap om hjärnans funktion, orsaker till dysfunktion, utvärdering av kognitiv hälsa, samt hur du lägger upp en personanpassad integrativ och funktionsmedicinsk behandling.

I takt med att fler personer blir medvetna om att den egna hjärnhälsan går att påverka,   kommer efterfrågan på kunniga terapeuter inom området att öka. Ta steget nu! Utveckla din kompetens för att förbättra hjärnhälsan hos dig själv samt dina kunder.

I samband med utbildningen kommer Peter och Hayde presentera sin nya bok: “Rädda Din Hjärna Nu”.

Läs mer om kursen och anmäl dig HÄR.

För vem är kursen?

Näringsterapeuter, funktionsmedicinare, läkare och andra med medicinsk bakgrund. Är du osäker vänligen kontakta oss på utbildning@alpha-plus.se.

 

redax
Följ oss

redax

Redaktionen at Alpha Plus AB
Alpha Plus redaktion skriver om aktuella och intressanta ämnen inom hälsa och livsstil. redax@alpha-plus.se
redax
Följ oss
X