Välj en sida
Mikaela Bjerring

Mikaela Bjerring

Vi är stolta att presentera vår gästbloggare Mikaela Bjerring. Mikaela är utbildad näringsterapeut, hälsobloggare, personlig utvecklare och grundare av Passion för Hälsa. Mikaela bloggar hos Alpha Plus 1 gång i månaden och alltid om det som står hennes hjärta närmast: hälsa i alla dess former och skepnader.
Mikaela Bjerring

Latest posts by Mikaela Bjerring (see all)

Hälsa innebär att må bra både fysisk och psykiskt, att du upplever välmående på alla plan. För att uppnå det behöver du äta en bra och balanserad kost, vara fysiskt aktiv, hantera stress effektivt och åtgärda eventuella näringsbrister. Det innebär även att du bör se till att kroppens avgiftningssystem fungerar optimalt, så du kan göra sig av med allt avfall som annars kommer att belasta kroppen.

Orsaker till ett överbelastat avgiftningssystem

Kroppen har ett eget effektivt avgiftningssystem som dagligen jobbar med att rensa ut gifter som vi får i oss via kosten, miljöföroreningar, restprodukter från ämnesomsättningen och slaggprodukter som kroppen bildar genom alla olika processer och cellernas aktivitet. Ibland uppstår dock problem när mer toxiner kommer in i kroppen än vad den klarar av att få ut. Det gör att gifterna lagras i bindväv, fettvävnad, skelettet och i olika organ, som kan medföra överbelastning för bland annat lever och njurar, hormonrubbningar, ökad oxidation och inflammation, vilket med tiden kommer att ställa till med problem.

Hög belastning på avgiftningssytemet kan orsakas av dålig/obalanserad kost, stress, sömnbrist, cellulärt avfall, föroreningar, obalanser i mag-tarmsystemet, sjukdomar, skador, läkemedel, rökning, överkonsumtion av alkohol etc. Kroppen kan även få svårare att avgifta sig när det råder näringsobalanser, eftersom olika näringsämnen behövs för att kunna eliminera toxiner från kroppen.

Tecken på att du behöver en detox

Det finns en mängd tecken som kroppen skickar ut som indikerar att den behöver hjälp med avgiftningen. Det kan till exempel visa sig mentalt, att man ofta är trött och seg, koncentrationssvårigheter, humörsvängningar och ilska. Sömnproblem, speciellt om man ofta vaknar mellan 2 och 4 på morgonen kan det vara ett tecken på en överbelastad lever.

Andra indikationer kan vara:

– återkommande huvudvärk

– illamående

– blodsockersvängningar

– matsmältningsproblem: magont, svullen mage, gaser

– att man svettas lätt och ymnigt

– dålig kroppslukt/andedräkt

– att man samlar på sig vätska.

Hudens tillstånd visar även mycket väl hur resten av kroppen mår. När kroppen är överbelastad sväller den extracellulära vävnaden upp, varvid huden kan bli plufsigare (lätt svullen) och mindre spänstig. Att huden är väldigt torr, rödbrusig, akne, rosacea och kliande hud kan vara andra tecken.

Håret ger svar

Vill du ha svart på vitt på vad som försiggår i kroppen kan en hårmineralanalys berätta väldigt mycket om hur det faktiskt står till med hälsan. Genom att analysera håret kan man se mineralstatus, tungmetaller, hormonstatus och metabolisk typ/ämnesomsättningstyp. När du analyserar de enskilda mineralnivåerna och mineralförhållandena till varandra kan du få fram mycket information om kroppens kemi och vilka åtgärder du bör ta för att återställa balansen.

Med andra ord kan en hårmineralanalys avslöja och förklara orsakerna till många hälsosymtom och sjukdomar, vars bakomliggande orsaker till stor del är relaterade till mineralobalanser, näringsbrister, tungmetaller och kemisk toxicitet. Har du höga nivåer av tungmetaller i kroppen är det hög tid att hjälpa kroppen att rensa ut. Obalanser och brister av näringsämnen kan även göra det svårare för kroppen att avgifta sig.

Genom att att hela tiden stödja kroppens reningssystem, kommer immunsystemet, mage-tarmfunktionen, vitala organ och näringsupptaget fungera bättre och du ger din kropp de bästa förutsättningarna att fungera optimalt. Det ultimata är att dagligen inkludera livsstilsåtgärder som stödjer kroppens utrensning och därefter komplettera med en intensivare detoxkur 1-2 gånger per år.

Läs mer om hårmineralanalys på www.hårmineralanalysen.se

X