Välj en sida
Katarina Hagberg

Katarina Hagberg

Frilansskribent at Fysiomedia
Frilansskribent inom medicin och hälsa. Katarina är medförfattare till boken "Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost". Hon har en magister i Biomedicin från Karolinska Institutet och har studerat vid Poppius Journalistskola.
Katarina Hagberg

Latest posts by Katarina Hagberg (see all)

 

…och friheten att bestämma över sin egen hälsa.

Nordic Nutrition Council

För några år sedan tröttnade en grupp hälsoföretag och kosttillskottsleverantörer på att okunskapen om hur näringsämnen påverkar vår hälsa, är så omfattande hos svenska myndigheter. Företagen beslöt att skapa en förening som ska vara “en kunskapsbro mellan nutritionsforskningen och livsmedelssektorn med en unik överblick över det vetenskapliga kunskapsläget på nutritionsområdet“.

nnc_logotype_color

 

Föreningen kallas idag Nordic Nutrition Council (NNC) och Alpha Plus är medlem. Du kan läsa mer om NNC på hemsidan www.nordicnutritioncouncil.com

 

 

Du kan också bli medlem och stödja arbetet med att informera, upplysa och utbilda våra myndigheter i näringens betydelse för hälsan. Gå till NNC’s hemsida och bli medlem idag, eller ladda ned/skriv ut ansökan här.

Vitaminupproret

Vitaminupproret grundades av Rolf Forslund som “har svårt att låta orättvisor i världen gå [sig] förbi” och är en allians där flera företag gått samman för att stödja vår rätt att bestämma över vår egen hälsa. Idag går svenska myndigheter starkt ut för att begränsa doserna i kosttillskotten och i vissa fall förbjuda dem helt – trots att det inte finns en lagstiftning om detta. Man utgår helt och hållet från egna tolkningar av olika rekommendationer som kommit från ett icke-lagstadgande organ i EU med akronymen EFSA.

 

www.vitaminupproret.se finns en lista man kan skriva under om man vill ge sitt stöd i denna fråga och göra frågan om “egen rätt till sin hälsa” hörd hos myndigheter och regering.

Du kan också skriva ut denna lista och själv hjälpa till att samla in namn för att sedan skicka den till vitaminupproret eller till Alpha Plus.

 

Tack för ditt stöd!

X