Välj en sida
Katarina Hagberg

Katarina Hagberg

Frilansskribent at Fysiomedia
Frilansskribent inom medicin och hälsa. Katarina är medförfattare till boken "Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost". Hon har en magister i Biomedicin från Karolinska Institutet och har studerat vid Poppius Journalistskola.
Katarina Hagberg

Latest posts by Katarina Hagberg (see all)

Artikel publicerad på hemmets.se 2015-09-21

För 5 år sedan mådde Anna-Karin Amilon mycket dåligt. Hon var deppig och trött och tyckte inte att det satt i “huvudet”, utan att problemet var kroppsligt. Hon hörde talas om diagnostikmetoden hårmineralanalys och bestämde sig att prova.

Anna-Karin gick till Ulla Thoresen på Kostverkstaden i Lund som tog hårprover och skickade till ett labb i USA. När analysresultaten kom tillbaka visade de bland annat att hon hade mycket höga halter koppar och kalcium i kroppen, samt indikationer på problem med sköldkörteln. Ulla Thoresen gav kostråd och rekommenderade olika kosttillskott som kunde stödja kroppens obalanser. Därefter gjorde Anna-Karin ett sköldkörtelprov hos sin läkare som visade en kraftig underfunktion av sköldkörtelhormon.

Istället för att äta Levaxin som är den vanliga rekommendationen vid hypotyreos, valde Anna-Karin att själv försöka öka nivåerna av sköldkörtelhormoner med hjälp av kost, livsstil och kosttillskott.Det tog bara ett par veckor – sedan kände hon de positiva förändringarna.

Anna-Karin Amilon upptäckte problem med sin sköldkörtel med hjälp av hårmineralanalys. Bild lånad från hemmets.se

—Den tunga känslan i bröstet och kroppen försvann. Energin kom tillbaka. Jag fick aptit på livet och saker kändes roliga igen.

Efter fyra månader gjorde Anna-Karin en ny hårmineralanalys och den visade att värdena förbättrats – något hon redan känt eftersom hon mådde bättre. Kosten och intaget av kosttillskott reglerades efter de nya värdena och idag visar proverna som görs av läkaren, normala nivåer och hon mår så bra att hon springer en mil varannan dag!

 Läs hela inlägget på hemmets.se

Alpha Plus produkter

HMA-produkter

Läs mer

X