Välj en sida

Vi lever i en toxisk värld. Vi exponeras dagligen för tusentals gifter från maten vi äter, vattnet vi dricker och luften vi andas.

Vår vardag består av möten med en omgivning fylld av tungmetaller, organiska miljögifter, konstgjorda sötningsmedel och andra smakämnen, konserveringsmedel, E-nummer, bekämpningsmedel, droger, skadade fetter och läkemedel. Många av dessa gifter kommer från olika produkter vi använder i vardagen. Som om inte det vore nog – bildar kroppen egna gifter varje dag genom alla olika processer och cellernas aktivitet.

Många miljögifter lagras i vår kropp, till exempel i skelettet, bindväven och i olika organ. Mest och lättast lagras gifter i fettvävnad. När kroppen har tillräcklig förmåga och kraft kan den på egen hand motarbeta, neutralisera och göra sig av med en viss mängd gifter. Här spelar bland annat levern en viktig roll: i levern ska toxiner först göras tillgängliga för transport ut ur kroppen, för att sedan göras vattenlösliga så att de faktiskt kan lämna kroppen.

När kroppen inte i tillräckligt hög grad kan eliminera de gifter och slaggprodukter som samlats kan det cellulära och biokemiska systemet sluta fungera som det ska.

ThinkstockPhotos-177287193

Kost som är rik på grönsaker och frukt är superbra för en god hälsa och kanonbra i en detox. Växtbaserad kost är rik på antioxidanter, hjälper kroppens avgiftningsförmåga och är viktig för ett allmänt välmående i kroppen.

Det är dessutom bra att hjälpa kroppen med en reningskur några gånger varje år eller vid särskilda hälsoproblem. Till exempel rekommenderas en detox vid periodvis förstoppning eller diarré, svamp-, parasit- eller bakterieinfektion.

Även för personer med dåliga matvanor som vill rena tarmen eller som introduktion till en ny kosthållning kan en reningskur göra god nytta. Andra anledningar kan vara oren hy, svårighet med fet mat eller nedsatt energi.

OBS! Tänk på att kroppen får ett ökat vätskebehov i samband med rening och avgiftning. Om du äter tex psylliumfröskal, sväller och absorberar det mycket vätska och du bör dricka mer än vanligt, minst två till tre liter per dag. Ha för vana att alltid försöka ha tillgång till filtrerat vatten var än du befinner dig. Vatten tillhör de mest allsidiga och effektiva ”lösningsmedel” som finns. Drick minst ett glas varje timme. Exempel på andra lämpliga drycker är Mighty Greens, Aloe Vera Juice eller Pau D’arco te.

Läs Mer

Vad är det som är så bra med en detox?
Tränar du och äter rätt för en långsiktig hälsa?
Rätt att själv bestämma över sin hälsa
Glutenfri livsstil – hur börjar man?

Alpha Plus Produkter

Psylliumfröskal
Mighty Greens
Aloe Vera Juice
Pau D’arco te
Mighty DTX
DTX Duo
DTX Plus

 

X