Välj en sida

Morotskakans dag 🧡 Voilá, en ljuvligt saftig morotskaka kryddad med muskot, ingefära och kanel och toppad med en krämig frosting. Raw, paleo och vegansk utan vitt socker, gluten, mjölk, ägg eller onödiga tillsatser.

RAW MOROTSKAKA

Botten:
20 mjuka dadlar
3 dl rivna morötter
3/4 dl smält kokosolja
3/4 dl kokosmjöl
2,5 dl valnötter
2 tsk kanel
3/4 tsk mald muskot
1 tsk mald ingefära
3/4 tsk himalayasalt

Kärna ur dadlarna och riv morötterna. Mixa tillsammans med kokosolja, kokosmjöl, valnötter, kanel, muskot, ingefära och salt i en stark matberedare. Klä en form med bakplåtspapper, tryck ut smeten och platta till. Ställ in i frysen.

Frosting:
1/2 dl krämig kokosmjölk (det vita lagret)
1 1/2 dl cashewnötter (blötlägg minst 5 timmar och helst över natten)
1 msk honung
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver/vaniljextrakt
en skvätt limejuice

Topping: kokoschips

Mixa kokosmjölk, cashewnötter, honung, kokosolja, vanilj och en liten skvätt limejuice i en stark mixer och mixa tills smeten är krämig. Bred ut frostingen på kakan, strössla över kokoschips och ställ i kylskåpet tills servering.

redax
Följ oss

redax

Redaktionen at Alpha Plus AB
Alpha Plus redaktion skriver om aktuella och intressanta ämnen inom hälsa och livsstil. redax@alpha-plus.se
redax
Följ oss
X