Välj en sida

“Det är väldigt stark syn på att det som tagits fram genom studier är det enda som man förlitar sig på. Det finns en enorm bas av klinisk erfarenhet som visar att vissa saker är otroligt verksamma” – Sanna Törsleff Berglund

Hälsosant pratar med Alpha Plus Sanna Törsleff Berglund om gluten. Varför är gluten ett problem för så många människor?

Det här pratade Sanna och Carolina om:

  • Vad skillnaden är på celiaki, allergi, intolerans och överkänslighet
  • Vad som händer i kroppen när vi äter gluten
  • Kan man utesluta känslighet mot sädeskorn även om man testerna visar negativt?
  • Det finns mycket mer saker än gluten i ett sädeskorn som påverkar oss!!
  • Vad är FODMAPS?
  • Vad ATI är och hur det spelar roll i inflammation
  • Non Celiac Gluten Censitivity är accepterat inom skolmedicinen
  • Är det ngn idé att testa sig för antikroppar?
  • Varför är det många som inte känner effekt på en glutenfri diet?
  • De fyra R:en. Remove, Replace, Repair, Reinoculate
  • Styrketräning för hjärna

    Mer Hjärnhälsa, dags för hjärngympa Nu har du chansen att lyssna på...

    Hjärnkoll

    Lär dig mer om den senaste forskningen inom hjärnhälsa Hjärnkoll....

    Du är vad du äter

    Vi har alla hört uttrycket ”Du är vad du äter”. Det är...
    redax
    Följ oss

    redax

    Redaktionen at Alpha Plus AB
    Alpha Plus redaktion skriver om aktuella och intressanta ämnen inom hälsa och livsstil. redax@alpha-plus.se
    redax
    Följ oss
    X