Välj en sida

Shirley Clamp och Anna K Lundin Gustafsson har bjudit in näringsterapeuten Maria Hellström till sin podcast “Dålig mottagning” för att prata hållbar helhetshälsa. Här får du inspiration till hur viktigt det är att anpassa dina val inom kost, träning och välmående till just dina förutsättningar.

De kommer in på hårmineralanalysen och vad den kan ge i form av kunskap om hur ämnesomsättningen ser ut. Du får veta hur ämnesomsättningen är kopplad till:
– Sköldkörtelns aktivitet
– Typ-2 diabetes
– Värk och stelhet

Läs mer om hårmineralanalyser och hur du kan göra en analys HÄR. 

DNA-analyserna slår även Maria ett slag för och berättar hur viktigt det är att känna till vår genetiska bakgrund. Du kan läsa mer om DNA-tester HÄR.

Hur ska vi äta? 

Det finns många trender inom hur vi bör äta, vegetarian, vegan och lchf till exempel. Men alla dieter passar inte varje individ och vi bör ta reda på vad som passar oss. Maria berättar om vad som kan hända med hud, hår och naglar om en person med högt proteinbehov äter vegankost. 

Sköldkörteln ska driva oss under dagen

80 procent av alla har en långsam ämnesomsättning, det kan man se i en hårmineralanalys. Den långsamma ämnesomsättningen kräver mer protein för att vara balanserad. Proteinet är viktigt för sköldkörteln som då kan ha ett bättre aktivitet. När sköldkörteln fungerar som den ska drivs under dagen från dess energi. När funktionen blir låg får binjurarna ta över, dessa är egentligen tänkta att vara ett system som används temporärt. Därför kan vi få överbelasta binjurarna om sköldkörteln under lång tid har en låg funktion. 

Lyssna på avsnittet 

Lyssna på avsnitt “Fel skit i förgasaren” podden hos Podtail. 
Eller lyssna på iTunes genom att klicka HÄR.

Besök Maria Hellströms hemsida eller hennes instagram. 

redax
Följ oss

redax

Redaktionen at Alpha Plus AB
Alpha Plus redaktion skriver om aktuella och intressanta ämnen inom hälsa och livsstil. redax@alpha-plus.se
redax
Följ oss
X