Välj en sida

Grilla frukt!

Nu har ju grillsäsongen kört i gång på allvar och vi grillar glatt allt vi kan hitta. Ibland tryter dock fantasin, speciellt när det gäller efterrätter och alldeles särskilt när det gäller den nyttigare varianten. Det som dock är otroligt tacksamt med att grilla, är att det fantastiskt enkelt och gott att grilla frukt! Eftersom frukten kommer färdigpaketerad med sitt eget sötningsmedel och smak, passar det utmärkt att antingen skära små bitar och trä upp på grillpinne i färgglada rader, eller t.ex. att bara halvera och lägga direkt på gallret.

Vill man ha något till, kan man lägga lite bär i folie och värma på grillen så får man snabbt ett syrligare inslag till den söta frukten. Det är också kanongott att smälta lite mörk choklad (minst 70 % kakao) och ringla över… Den härliga honungen som i sig bär med sig sommarens dofter och smaker beroende på vart bina samlat sitt pollen, är även den en bra ingrediens på grillen om man vill ha något sött eftersom den passar till allt som tänkas kan.

spettwebb

Här kommer ett litet recept som inspiration!

Honungsgrillade persikor
4-8 portioner

4 persikor
4 msk vindruvskärnsolja
4 msk ekologisk honung
Valfritt: grekisk eller turkisk yoghurt som tillbehör

Gör så här
När du har en riktigt fin glöd på grillen, halvera och kärna ur persikorna och borsta tunt med vindruvskärnolja. Lägg dem på grillen med fruktköttet nedåt. Grilla tills de fått fina ”grillränder” och gör samma sak med andra sidan. Ringla lite varm honung över och servera med grekisk eller turkisk yoghurt. Garnera gärna med t.ex. färsk mynta.
Ha en riktigt skön helg!

X