Välj en sida

Under 2019 har du chansen att gå flera spännande och fullmatade kurser med oss. Eller vad sägs om en kurs i hjärnhälsa skräddarsydd av Peter Wilhelmsson? Även vårens produktutbildningar kommer att ha tema hjärnhälsa. Missa inte den om du vill ha inspiration till ny kunskap om problem som drabbar oss i allt ökande grad. I början av året bjuder vi in Linda Rahbek för att prata om två tester i framkant. Ett mikrobiomtest som är DNA-baserat och ett födoämnestintoleranstest. Ge dig själv en julklapp i form av en kurs tillsammans med oss på Alpha Plus!

Som du vet är hjärnhälsa något som ligger oss på Alpha Plus varmt om hjärtat. Peter har lagt ner tusentals timmar på att gräva fram den senaste informationen om hur vi håller hjärnan frisk och presentera hur den konkret och praktiskt kan komma till nytta för dig och dina klienter. Under våren kommer det att finnas möjlighet till att gå på en tredagarskurs med titeln “Rädda din hjärna nu“, skapad av Peter Wilhelmsson.

Idag sker en kraftfull ökning av kognitiv ohälsa, demens och alzheimer i vårt land och övriga västvärlden. Men det behöver inte vara så, du och jag kan själva påverka vår hjärnhälsa till det positiva. Funktions- och näringsmedicinare Peter Wilhelmsson, psykolog och näringsterapeuten Sanna Törsleff Berglund, neuroforskarna Hayde Bolouri och leg. läkare/författare Birgitta Brunes ingår i ett team experter som bjuder in dig till utbildningen “Rädda Din Hjärna Nu”. 

Målsättningen med utbildningen är att rusta dig med kunskap om hjärnans funktion, orsaker till dysfunktion, utvärdering av kognitiv hälsa, samt hur du lägger upp en personanpassad integrativ och funktionsmedicinsk behandling. I takt med att fler personer blir medvetna om att den egna hjärnhälsan går att påverka, kommer efterfrågan på kunniga
terapeuter inom området att öka. Ta steget nu! Utveckla din kompetens för att förbättra hjärnhälsan hos dig själv samt dina kunder. 

Mer fokus på hjärnhälsa

Även produktutbildningarna har tema hjärnhälsa. Produktutbildningar finns i Lund, Stockholm och Göteborg och kommer att innehålla bland annat:  Hur ska vi tänka och handla för att återställa och bibehålla kognitiv hälsa? Och hur är vårt psykoemotionella tillstånd kopplat till hjärnhälsa? Sitter vårt psyke och våra känslor i huvudet? Denna utbildning ger värdefulla nycklar till effektiv behandlingsstrategi och egenvård inom området kognition och det psykoemotionella. Vi kommer också ge information om ett urval av våra produkter riktade mot andra användningsområden. 

Tester som ger svar om hälsan 

Under två certifieringskurser som hålls av Linda Rahbek från EU BioTek och Helsetest i Norge, får du verktyg, kunskap och behandlingsmallar för att testa mikrobiom och födoämnesintoleranser. Vid den första kursen 9 februari, lär du dig balansera mikrobiomet, du lär dig också att läsa och tolka testresultatet. Vid slutet av dagen görs ett svarstest som lämnas in för godkännande och därefter får du ett certifieringsbevis för testtagningen.

Den andra kursen ges 10-11 februari och passar alltså för den som vill gå både Lindas kurser tillsammans. Födoämnesintoleranserna ökar stort och många människor går runt med intoleranser utan att veta om det. För att kroppen ska kunna läka ut inflammationer och läka sin tarm krävs det att man tar reda på vad som skapar en immunreaktion. I denna tvådagars kurs som hålls av Linda Rahbek från EU-Biotek i Norge, får du verktyg, kunskap och strategier för läkning av födoämnesintoleranser, samt hur du tolkar testrestultaten. Efter kursen har du möjlighet att i lugn och ro på hemmaplan skriva ett certifieringsprov.

Hårmineralanalys – svaret finns i håret 

Ditt hår innehåller alla mineraler som finns i din kropp. I det flesta fall återspeglar det också hur stor mängd av dessa element som finns i kroppsvävnaden. En hårmineralanalys visar mineralkoncentrationer som återfinns i håret och som speglar vad som pågår i kroppen. Detta gör hårmineralanalysen användbar för att få värdefull information om en persons hälsa, mineralstatus och livsmiljö. Efter genomgången kurs ska du ha fått grundläggande kunskaper för att själv börja använda dig av hårmineralanalyser som ett verktyg. För att bli diplomerad krävs att du också har gjort 20 analyser, samt gjort diplomeringsprovet med godkänt resultat. Föreläsare för denna kursen är Ulrika Sunnerheim Dahlman med lång erfarenhet som näringsterapeut och som har jobbat mycket med hårmineralanalyser.

Vem är våra kurser för? 

Vi håller utbildningar av hög kvalitet för dig som är näringsterapeut, funktionsmedicinare, läkare eller har annan medicinsk bakgrund.

Gå in HÄR för att komma till Alpha Plus kursutbud och boka din kurs!

Väl mött under kursåret 2019!

redax
Följ oss

redax

Redaktionen at Alpha Plus AB
Alpha Plus redaktion skriver om aktuella och intressanta ämnen inom hälsa och livsstil. redax@alpha-plus.se
redax
Följ oss
X