Välj en sida
Elin Drake
Följ mig

Elin Drake

Gästbloggare at Lemonvanilla Blogg
Elin vill inspirera till välmående – inifrån och ut. Mycket av det goda & hälsofrämjande & lite av allt, framförallt med glädje och harmoni utan pekpinnar.

Elin har dansat hela livet, allt från klassikt till latin. Hon är licensierad Zin-Zumbainstruktör, samt hoppat in som danslärare emellanåt. Elin är även nidrayoga- och bikramyoga-utövare.
Elin Drake
Följ mig

Svartrot är ibland ett bortglömt tillbehör, den är rik på både kalcium och magnesium, så det finns god anledning att äta den förutom att den är så god. I det fall du vill dra ner på kolhydrater, byt ut svartroten till rättika t.ex.

Jag använde frysta kantareller till den här rätten.

4 port
Du behöver:
600 gr benfri torskrygg eller filé
1 dl kokossocker eller annan sötning motsvarande
½ dl salt
5 dl vatten

Instruktioner:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda vatten, socker och salt i en skål. Lägg i fisken och låt den rimmas i 20 min.
Gör café de paris-crèmen, se längre ned.
Ta upp fisken och skölj av den. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i rapsolja ca 1 min på vardera sida. Ha på lite vitpeppar och salt, och lägg över i ugnsform. Baka fisken på 150 grader i 15-20 minuter (tills fisken fått en innertempertur på 54 grader), den ska då lätt falla isär.

Svartrötter och kantareller:
500 gram skalade svartrötter, dela i stavar på ca 4-5 cm långa bitar, de ska inte vara tunnare än kantarellerna. Kantarellerna tinas någon stund innan du börjar med maten, och får sedan ligga och dra på ett hushållspapper, för att få bort vätska.
Stek kantareller och svartrötter i rikligt med smör. Salta och peppra när de börjar bli färdiga och fått färg. Jag använder vitpeppar.

Café de paris-creme:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk finhackad persilja
½ krossad vitlöksklyfta
1 krm Cayenne peppar
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
1 tsk dragon i vinägerlag eller torkad dragon
2 tsk hackad kapris
1 tsk worcestersås
Salt och peppar efter smak.
Blanda samtliga ingredienser och smaka av. Låt stå 15-30 min innan servering.

Dryckesförslag:
Alkoholfritt – lemonad med låg sötma, fläderblomsdricka med lite citron.

Mousserande GodDryck No 2 (alkoholfritt) finns på Systembolaget

X