Välj en sida

PETER WILHELMSSON DELAR MED SIG AV SINA BÄSTA TIPS!

Visst är det fantastiskt med vår och värme!? Hela världen tycks växa och spira och det blir bara grönare och grönare ute. Det finns dock många som inte kan njuta av våren på grund av pollenallergi och/eller astma. Jag har hjälpt många allergiker förbättra sitt hälsotillstånd under mina 35 år som terapeut och vill dela med mig av några tips för att motverka allergiska symptom utan allergimedicin.

 1. Ät en växtbaserad vital kost, med minimalt intag av skräpmat, färgämnen och tillsatser.
 2. Upptäck, minska eller uteslut exponering av allergener. Om du t.ex. har allergi mot pälsdjur, pollen eller damm så har du med största sannolikhet en dold allergi mot allergena födoämnen, främst gluten och mjölkprodukter. Gör gärna en IgG-analys hos en näringsterapeut för upptäcka dolda allergener.
 3. Undvik måttliga och svåra allergener, och rotera lättare allergener. Läs mer på www.matrotation.se.
 4. Minska exponering av miljögifter, mögel, kemikalier i hygienprodukter, kosmetika, tandvårdsmaterial och kläder m.m.
 5. Inta kosttillskott som ger en bättre matsmältning och friskare tarmflora: enzymer och probiotika, och friskare binjurar: C-vitamin, bidrottningsgelé, rosenrot, ashwagandha, magnesium och B-vitaminer.Pollenallergi
 6. Balansera fettsyrorna med intag av goda källor av mättat fett, omega-3- och omega-6-fetter. Intag av 3–4 gram fiskolja och 1–2 msk linfröolja ger ett bra stöd för kroppen.
 7. Minska stress med lek, glädje, skratt, motion, meditation och bättre planering.
 8. Inta naturliga antihistaminer i form av t.ex. quercetin, druvkärnextrakt, proteasenzymer och C-vitamin.
 9. Balansera Th 1 och Th 2 T-hjälparceller i immunförsvaret med regelbundna intag av D-vitamin i verksamma doser, t.ex. 2 000–5 000 IE dagligen samt C-vitamin, 1 000–2 000 mg dagligen.
 10. Akupunktur, kiropraktik, sakrokraniell behandling och andra komplementärmedicinska behandlingar kan hjälpa vid kroniska och akuta besvär.
 11. Ta reda på varför du drabbas! Gå till roten av problemet. Sök långsiktiga lösningar.
 12. Använd läkemedel, t.ex. antihistaminer och bronkutvidgande läkemedel vid behov, men gör det med försiktighet och komplettera med näringsbehandling.  Använd mildare, mer naturliga metoder först och läkemedel som komplement vid akuta besvär om det behövs.

Ha en riktigt skön vår!

Peter Wilhelmsson, ND, Näringsmedicinare, grundare & ägare Alpha PlusPeter Wilhelmsson är Alpha Plus grundare och ägare.

Peter har 35 år av klinisk erfarenhet av näringsmedicin och livsstilsmedicin, är auktoriserad naturläkare av Naturläkarförbundet (SNLF) och näringsmedicinare av Näringsmedicinska Terapeutförbundet (NMTF). Han har flertalet utbildningar från Institute of Functional Medicine i USA, samt är certifierad som Anti-aging specialist. Peter har dessutom skrivit 12 olika hälsoböcker, bla Friskare liv med rätt kost (1997), Lev ung längre (2000), Friskare Barn (2005) på ICA Bokförlag och Näringsmedicinska uppslagsboken (2006) på Örtagårdens bokförlag.

Alpha Plus produkter

PollaZym
Druvkärnextrakt
C-vitamin TR MerVital
Nutrimonium
Propolis Plus
Linfröolja MerVital
Omega-3 Plus

X