Välj en sida
Mikaela Bjerring

Mikaela Bjerring

Vi är stolta att presentera vår gästbloggare Mikaela Bjerring. Mikaela är utbildad näringsterapeut, hälsobloggare, personlig utvecklare och grundare av Passion för Hälsa. Mikaela bloggar hos Alpha Plus 1 gång i månaden och alltid om det som står hennes hjärta närmast: hälsa i alla dess former och skepnader.
Mikaela Bjerring

Latest posts by Mikaela Bjerring (see all)

Vi har ofta förmågan att inte leva fullt ut i vår vardag. Tankar som skenar iväg till det som varit, eller till oro om framtiden. En tendens att älta samma sak om och om igen, men hur ofta lever vi här och nu i det som bara är?

Tankar tar snabbt övertaget. Innan man vet ordet så har de ilat iväg – till det förflutna eller framtiden. Man märker knappt hur den goda maten smakar för att man tänker på något jobbigt som hände igår. Man känner inte solens smekningar mot huden för att man grubblar över vilken ny mobiltelefon man ska köpa. Nuet pågår, men man är inte där.

Tiden rusar förbi utan att man hinner att njuta av stunden. Dyrbar tid som bara försvinner  utan att göra några avtryck. Man går på autopilot, man gör sina dagliga måsten utan att vara riktigt närvarande. Man oroar sig för saker som måste göras, som man inte kan göra något åt i den stunden i alla fall – man tar helt enkelt ut stressen i förväg.

Vi söker alla en mening med med livet, men ofta blir det dessvärre allt för många upprepande tankar, fantasier eller överstyrda känslor som egentligen inte har någon verklighetsförankring. Detta leder ofta till stress, oro och ångest som drar ner vår livskvalitet.

Att vara medvetet närvarande så kallad mindfulness är ett förhållningssätt där man lär sig vara uppmärksam på det som sker just nu. Det handlar om ett öppet och ett nyfiket närvarande i ögonblicket utan att bedöma. En sinnesnärvaro där vi beskådar vår omgivning och njuter av den för vad den är.

Mindfulness

Att vara medvetet närvarande kan minska stress och oro, man får bättre balans i sitt liv och sin själ. Man får sitt jobb och sina dagliga sysslor gjorda med ett lättare sinne. Man lär sig att inte grubbla på det som har varit, eller oroa sig för det som kanske kommer att hända.

Det låter så enkelt, men det är något man ständigt måste jobba på. Vi lever i ett samhälle som vill så mycket av oss. Men när du är medvetet närvarande är du fokuserad på ögonblicket och kan hantera och ta itu med stressen direkt – du tar inte med dig den till morgondagen och du grubblar inte om den som en del av gårdagen. Du lär dig att snabbt återhämta dig från olika situationer och att skapa balans mellan tankar, kropp och känslor.

Du kan istället njuta av stunden och acceptera saker för vad de är som du ändå inte kan påverka. Som med allt annat så handlar det om att skapa en balans – en balans mellan karriär, familjeliv och socialt liv där nuet dominerar. Det handlar om att reducera stress och obefogad oro som så lätt kan bryta ner både din fysiska och psykiska hälsa.

Visst ska man värna om underbara minnen, och visst ska man ta vara på sina visioner och drömmar om framtiden – Men det är bara nuet som har en verklig mening. Det är även nuet som skapar dessa underbara minnen och det är nuet som gör drömmar och visioner om framtiden möjliga.

Om man står med ett ben i det förflutna och det andra i framtiden, så är det omöjligt att njuta av ögonblicket.

[fbshare type=”button” float=”left” width=”100″]

Gästbloggare Mikaela Bjerring

Vi är stolta att presentera vår gästbloggare Mikaela Bjerring. Mikaela är utbildad näringsterapeut, hälsobloggare, personlig utvecklare och grundare av Passion för Hälsa, passionforhalsa.se. Mikaela kommer att blogga hos Alpha Plus 1 gång i månaden och alltid om det som står hennes hjärta närmast: hälsa i alla dess former och skepnader.

 

Alpha Plus produkter

Magnesium MerVital
Teanin
Passiflora

Läs mer

Motion – stor betydelse för vår psykiska hälsa
För vems skull är du egentligen stressad?
4 nycklar till ett friskare liv
Andas du rätt?
Förbättra din hälsa med hjälp av gemenskap och naturen

X