Välj en sida
Mikaela Bjerring

Mikaela Bjerring

Vi är stolta att presentera vår gästbloggare Mikaela Bjerring. Mikaela är utbildad näringsterapeut, hälsobloggare, personlig utvecklare och grundare av Passion för Hälsa. Mikaela bloggar hos Alpha Plus 1 gång i månaden och alltid om det som står hennes hjärta närmast: hälsa i alla dess former och skepnader.
Mikaela Bjerring

Latest posts by Mikaela Bjerring (see all)

Vi blir allt mer medvetna om matens innehåll och hur viktigt det är med ren och naturlig kost, men många tar inte lika allvarligt på vilka kroppsvårdsprodukter de väljer att använda. Vad vi utsätter vår hud för har även en stor betydelse för vår helhetshälsa.

Vi smörjer in oss med krämer och andra produkter för att vårda och skydda vår hud. Men det är inte bara huden som påverkas av det vi smörjer in oss med. Likväl som huden kan utsöndra vatten, salter och toxiner genom svettning och avdunstning, så har huden en väldigt bra förmågan att absorbera. Många onaturliga ämnen som kan hittas i konventionell hudvård är allergiframkallande, cancerogena och hormonstörande – vilket kan ställa till med ett otaliga problem och obalans i både vår hud och kropp.

200271876-001

Hudens förmåga att absorbera

Mer än hälften av det vi smörjer in i huden med tas upp av kroppen. Och om man tänker på att en vanlig konventionell lotion kan innehålla upp till 25 olika syntetiska kemikalier, så blir det en hel del syntetiska ämnen som vi dagligen utsätter oss för. Jag skulle nog vilja påstå att en ren och naturlig kroppsvård är lika viktigt för hälsan som den mat vi väljer att äta.

Exempel på ämnen att undvika i hudvård

 • Parabener (t.ex. propyl-, metyl-, etyl-, butylparabener)
 • SLS
 • Genmanipulerade ingredienser
 • Petrokemikalier
 • Kemiska färgämnen
 • Syntetisk parfym
 • Triclosan
 • Phenoxyetanol
 • Sodium laureth sulfate

 • Peg
 • Zinkpyriton
 • Silikoner
 • Aluminium
 • Nanopartiklar
 • Kathon
 • Mineralolja (har många namn tex Petrolatum, Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Paraffin, Vaselin, Vit mineralolja, Oleum petrolen, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin)

Att välja naturlig hudvård

dv708017

Gemensamt för naturliga kroppsvårdsprodukter är att de är uppbyggda av olika vegetabiliska oljor, eteriska oljor, växtextrakt och andra ämnen som naturen så generöst har bidragit med. De tillför fukt och näring genom fettsyror och antioxidanter och är fria från syntetiska och kemiska ämnen. I princip borde den hudvård du väljer vara så ren att du praktiskt taget skulle kunna äta den. Dessa produkter är inte bara snälla mot din hud och kropp utan även för miljön och naturens kretslopp.

Hälsosam hud börjar inifrån

ThinkstockPhotos-483485577

Även om ditt val kroppsvårdsprodukter är av stor betydelse, så kan man inte bortse från att en frisk hud börjar inifrån. Förutom att tillföra näring direkt på huden så är orala intag av antioxidanter, vitaminer, fettsyror, rent vatten etc. grunden för en frisk, och problemfri hud. En ohälsosam livsstil reflekterar ofta i hudens tillstånd. Snabbt åldrande, glåmig och olika hudproblem speglar kroppens näringsbrister och svårigheter att eliminera toxiner, slaggprodukter. Huden är trots allt kroppens största utrensningsorgan. För att få en frisk och fräsch hud är det därför av betydelse både vad man stoppar i sig och vad man stryker på sig.

Din inre hälsa reflekterar som sagt hudens hälsa. Om man bortser från en yttre skönhetssynpunkt så handlar naturlig hudvård om att tillföra bra näring, undvika toxiska ämnen som kan bidra till sjukdom, hormonrubbningar och obalanser i kroppen.

Vår kost, vårt näringsintag, vår livsstil, vårt val av hushållsprodukter, andra miljöfaktorer och inte minst våra kroppsvårdsprodukter har alla ett stort inflytande på vår helhetshälsa. Dina vanor och livsstil  idag och i framtiden kommer hjälpa eller stjälpa hälsan i proportion till visdomen av dessa val.

”Naturen har generöst bistått oss med allt vi behöver för att bibehålla god hälsa.”

(Sebastian Kneipp 1821 – 1897)

Gästbloggare Mikaela Bjerring

Vi är stolta att presentera vår gästbloggare Mikaela Bjerring. Mikaela är utbildad näringsterapeut, hälsobloggare, personlig utvecklare och grundare av Passion för Hälsa, passionforhalsa.se. Mikaela kommer att blogga hos Alpha Plus 1 gång i månaden och alltid om det som står hennes hjärta närmast: hälsa i alla dess former och skepnader.

Läs mer

 

Alpha Plus produkter

200430865-001

Ett helt nytt utbildningskoncept! Hudens hälsa –inifrån och ut! På flera orter från norr till söder!

Huden är kroppens spegel. När man börjar behandla och vårda insidan, blir ofta även den yttre hälsan (huden) friskare. Vårt nya utbildningskoncept handlar om precis det. Hur man som terapeut kan jobba för att stärka både insida och utsida på samma gång!

Klicka HÄR, läs mer och anmäl dig!

 

 

X