Välj en sida

Tack alla ni som varit med och tävlat i Alpha Plus adventstävlingar! Vi är så glada över alla inspirerande kommentarer och tips att vi ville dela med oss av några för att låta dem följa oss till ett hälsosamt 2019.

MCT-olja: Godis för hjärnan

I den första tävlingen kunde man vinna en flaska MCT-olja. MCT-oljan är extra bra för att boosta hjärnan och hjärnhälsa är något vi på Alpha Plus brinner för. Vill du läsa mer om hjärnhälsa? Klicka här. Hälsosamma fördelar med MCT-olja finns samlade i ett inlägg här på bloggen om du vill läsa mer om det. 

Härliga recept från följarna på FB: 

“Jag använder mig av grundrecept för tryffel, och stoppar i chlorella. Man kan få i rätt mycket chlorellapulver innan det ger smak, speciellt ihop med mörk choklad 🙂 
Och sen rullar jag dom i t.ex. lingonpulver. 
Man kan också använda klassiska julkryddor i; nejlika, kanel, kardemumma, glöggkryddor… Bara fantasin sätter gränsen!
1 dl ekologisk grädde (reds anm: ersätt med kokosmjölk för vegan)
1 msk eko-honung (reds anm anser du inte honung vara vegan, ersätt med t.ex. kokossocker eller agavesirap)
200 gram ekologisk choklad, ju högre kakaohalt desto bättre
30 gram ekologiskt smör (reds anm: ersätt med kokosolja för vegan)
2-3 tsk chlorellapulver eller andra kryddor.”

“Mina smaskiga ischoklad de lux!
Recept:
1dl mct-olja
200 gr 92% choklad
Smält försiktigt samman.
Lägg valnötter och gojibär i ischoklad formar.
Häll över chokladen. 
Toppa med lite flingsalt å ev lakrispulver. 
Ta-da! Så lätt, så gott..”

Mmm… vi blir riktigt godissugna!

 

Slipp vara uppe och tassa

Vi vet att många har periodvis svårt att sova och kanske drabbas vi extra en månad som december, när vi ofta har extra mycket att göra. Det var härligt att läsa att ni har många bra strategier för att sova gott. Här kommer några av tipsen: 

“Att ha en hund man är ute med en kvälls promenad och som håller en sällskap på natten. Jag gör också mindfulness och avslappning . Somnar som så skönt sedan. Viktigt att få allt ljus under dagen så man somnar gott på natten.”

“Svalt sovrum, undvika blått ljus från tv, mobil etc, ingen elektronik i sovrummet, örtte, magnesium glycinat eller aminosyran glycin, lugn musik, och viktigaste av allt drick inte koffein för sent och dagsljus minst 1-2h per dag.”

“Dagsljus och röra på sig tidigt på dagen. Magnesium till kvällen, och inte massor av mat/ sött sent på kvällen.”

Magnesium återkommer i flera av tipsen och det finns också i Natt Plus, tillsammans med inositol, l-teanin samt extrakt av örterna kamomill och citronmeliss.  

Mumsiga näringsrika drycker

Smoothie och växtbaserade drinkar är ett smidigt sätt att fylla på med frukt, grönt och andra näringsämnen. När vi bad er läsare om tips på smoothieingredienser var det många som ville dela sina favoriter. Låt dig inspireras av dessa tipsen när du blandar nästa gång:

 “Min favorit är att jag har torkat blad från broccoli, blomkål, grönkål mm som jag pulveriserat och använder för att höja näringen i alla typer av smoothie. Blir dessutom lite “mildare” smak än att göra en stor sats grön smoothie.”

“Lingon, blåbär, grön banan, kokosvatten och vatten, ert rödbetspulver och lite Mighty Greens! För att variera den tar jag även i Ultra Clear Sustain pH. Höll på glömma MCT oljan! En riktig höjdare mot de fria radikalerna i kroppen och super dunder nyttig! Går även hem hos min 8:a åriga dotter!”

“Spirulina! Är min absoluta favorit för att den bla är inflammationsdämpande, rensar kroppen från gifter & höjer immunförsvaret 👌🏻🌱🌱🌱🌟 Att den sen går att variera i oändlighet i smoothies gör inte saken sämre”

Ladda med energi som varar ända till påska

När följarna fick ge oss sina bästa tips för att ladda energi i jul fick vi det högsta engagemanget. Mer energi, eller andra sidan av myntet – förmåga att slappna av och vila ordentligt fick vi många bra tips kring. Flera kloka läsare gav sina råd, här är några av dem: 

“Tar mig ledigt från jobbet mellan helgerna- för mig är det bästa tiden på året att vara ledig. Det är nu jag behöver återhämtning som mest.
Njuter av långa sovmornar, äter frukost i lugn och ro. Långa promenader, åka skidor i sakta mak och bara njuta av snötyngda träd i ett vintrigt landskap..”

“Om man planerar och förbereder allt i tid så kommer aldrig julstressen och då kan man istället fylla på energikontot med den underbara julen 💜
Att vara ute mycket också är toppen och inte se julen som ett måste utan som en chans till glädje och återhämtning.”

“Andas in o andas ut, andas in o håll andan så länge du orkar, andas som vanligt sen. Det gör att du “startar” ditt system på nytt, stess/puls går ned…
Ät vitaminer /mineraler som stöttar dit system och bara vara tex gör upp en eld 🔥 antingen utomhus eller i en kamin/öppen spis o njut! ❄️❄️❄️💕

Vilka fantastiska följare vi har på Alpha Plus Facebook-sida! Tack alla ni som har tävlat! 

Ha en fin avslutning på 2018!

redax
Följ oss

redax

Redaktionen at Alpha Plus AB
Alpha Plus redaktion skriver om aktuella och intressanta ämnen inom hälsa och livsstil. redax@alpha-plus.se
redax
Följ oss
X