Välj en sida

I förra delen av sin tvådelade artikel, beskrev Stein grunderna till sitt arbete med hårmineralanalys (HMA) och mikrobiom, den inre mikrobiella floran. Har du missat den delen kan du läsa den här.

Värden i hårmineralanalys

ThinkstockPhotos-99832795 (1)

Candida Albicans

Så tillbaka till vad detta kan betyda för alltför höga, eller för låga värden på en hårmineralanalys. Vi vet att höga värden av koppar kan ha något med candidainfektioner att göra, men det är inte säkert att alla typer av Candida uppvisar samma mönster. Därför är det nödvändigt och önskvärt att differentiera mellan de olika typerna och att lära sig deras egenskaper.

Något jag anser, kanske är det viktigaste vid en HMA-analys är när det visar höga nivåer av kalcium. Då jag började förstå detta, i samband med sjukdomsbilderna, föll valet enkelt på turberkulos.

Inom homeopatin använder vi ofta medlet Tuberculinum, och nu har jag även ett verktyg som professor Enderlein hade funnit, nämligen det isopatiska medlet Nigersan. Detta skapas utifrån de första stadierna hos en svamp – Aspergillus Niger. Detta är inte svamp du vill hitta inuti dig själv! Den finns i miljön runtomkring oss och ofta i dåligt ventilerade och fuktiga utrymmen (badrum och källare).

När vi studerar dessa faser av tuberkulos som alltså finns i både svampar och som virusformer så kallas de med ett samlingsord: para-tuberkulos (para TBC). Detta är sjukdomar som angriper en mängd olika däggdjur och det är min fasta övertygelse att det också kan angripa oss människor. Det lite tragikomiska är, att alla veterinärer har kunskap om para-tuberkulos, medan det för läkare är helt okänt.

Sjukdomar pga. para-TBC

Morbus Crohn disease

Morbus Crohns sjukdom

Para-TBC bidrar till en lång rad sjukdomar, och för oss som jobbar med HMA är något av det mest intressanta att det medför förändringar i kalciummetabolismen. Här kommer de intressanta resultaten med Vegatest och HMA till sin rätt! Vi har på vår klinik sett tusentals patienter där höga kalciumvärden på HMA-testerna ger utslag på Aspergillus Niger och para-TBC. Detta har visat sig vara helt ovärderligt i behandlingen av en lång rad sjukdomar. Från professor Enderlein – samtidigt med Dr. Fontes från Chile, Dr. Spengler och Dr. Von Brehmer – till våra dagar, finns en lång rad forskare som tillsammans har erkänt de polymorfiska teorierna.

Av typiska para-TBC-relaterade sjukdomar och tillstånd, kan nämnas: Ulcerös Colit och Morbus Crohn (den kan nämligen angripa alla slemhinnor i hela kroppen samt ge förkalkningssjukdomar som artros och artrit, och inte minst förkalkningar i blodådrorna). Stor trötthet, då höga värden kalcium i vävnaden nedsätter både förbränningstakt och syremättnad. Detta är något som alla terapeuter som jobbar med HMA vet, då höga kalciumvärden påverkar hastigheten i hormonutsläpp från särskilt binjurar och sköldkörtel.

Det finns alltså en stor fördel med att lära sig de grundläggande aspekterna på förändringarna i den mikrobiella floran i kroppen, eftersom det i extrema fall även kraftigt  påverkar mineralbalansen.  Det finns många aspekter av detta och bilden är mycket mer komplicerad och nyanserad än de grova drag jag gått igenom här. Men det är min starka övertygelse att om både traditionell medicin, och vi terapeuter ska kunna utvecklas, är den viktiga kunskapen om dessa saker, vara ett stort steg framåt!

Antoine Bechamp

Günther Enderlein

Otto Warburg

Nicola Tesla

Så, tillåts vi ha några förebilder? Ja, i min värld finns det åtminstone fyra. De två män som nämnts, professorerna Bechamp och Enderlein, samt Dr Otto Warburg och Nicolai Tesla. Hade dessa funnits med på schemat i skolorna skulle världen sett väldigt annorlunda ut…  Louis Pasteur borde aldrig ha fått sitt Nobelpris!

Stein Flaatrud

Gästföreläsare Stein Flatruud

Stein Flaatrud är en av Norges mest kunniga hårmineralterapeuter. Han har en egen klinik och undervisar, föreläser och skriver flitigt inom olika hälsosammanhang, samt utvecklar kosttillskott för hälsokostbranschen. Stein arbetar främst med vitamin- och mineralpreparatterapi, örtmedicin och mikrobiologi och har praktiserat som terapeut sedan 1983.

Anmäl dig till Mikrobiom & Hårmineralanalys

[iframe src=”https://magnetevent.se/Event/mikrobiom–harmineralanalys-med-stein-flatruud-7540/Embed” frameborder=”0″ height=”210″ width=”100%”]

Relaterade utbildningar

HMA_steg_1

Hårmineralanalys steg 1

Mikrobiom

Mikrobiom & Hårmineralanalys

Inspirationskvall_HMA

Inspirationskväll Hårmineralanalys (HMA)

 

redax
Följ oss

redax

Redaktionen at Alpha Plus AB
Alpha Plus redaktion skriver om aktuella och intressanta ämnen inom hälsa och livsstil. redax@alpha-plus.se
redax
Följ oss
X