Välj en sida
Ingmarie Nilsson

Ingmarie Nilsson

Ingmarie Nilsson har sprungit så länge hon kan minnas och löpningen är fortfarande en viktig del av hennes liv.

Under 90-talet var hon löpare på elitnivå med seger i bland annat Stockholm Marathon och Tjejmilen. Hon har vunnit 30 individuella SM-medaljer, haft en seger i Finnkampen och placerat sig bra i andra stora, internationella maratonlopp.

Ingmarie arbetar som specialistsjuksköterska, journalist och personlig tränare. Så länge kroppen och knoppen kan och vill kommer hon att fortsätta springa.

Hennes dröm är också att få skriva fler böcker. Det är inom skrivandet och löpningen som hennes hjärta och själ hör hemma.
Ingmarie Nilsson

Latest posts by Ingmarie Nilsson (see all)

I förra inlägget berättade jag om Ellinor Ladenbergs bok “Friskare liv” och lovade en liten fortsättning med både några av alla fina recept och lite om groddning så här kommer det!

Vill du läsa det första inlägget om Ellinor Ladenbergs bok som är en intervju med henne? Läs mer HÄR.

Flu fighter smoothie

2 portioner

4 dl grönt ekologiskt te av god kvalite (kallt)
1 pressad ekologisk citron
1 banan
2 dl svarta vinbär/blåbär
1 msk rivet citronskal från ekologisk citron
2 msk finriven ingefära (saften ska med)
1 msk nyponskalpulver
0,5 tsk gurkmeja
500 mg – 1 gram c-vitamin
1-2 kapslar med bipollen

Är du på väg att bli sjuk eller känner dig trött och orkeslös. Gör en riktig booster-smoothie för ditt immunförsvar. Passar även dig som är utmattad. C-vitaminboosten består av citron, nyponskal och bär tillsammans med antiinflammatoriska ämnen som gurkmeja, ingefära och fina antioxidanter från grönt te och bipollen.
Mixa smoothien slät och njut direkt.

Enkel och snabb grön ärtsoppa
4 portioner

7 dl vatten
4 dl frusna gröna ärtor
2 skalade stora morötter i stavar
2 pressade vitlöksklyftor
2 avokados
2 msk kokosolja
1 grönsaksbuljong (ekologisk)
timjan, persilja, rosmarin, havssalt, svartpeppar efter smak

Koka upp vattnet och tillsätt ärtor, morötter, vitlöksklyftor och buljong samt kryddor. Låt koka i ca 7 minuter på svag värme. Häll soppan i en mixer och tillsätt avokados och kokosolja. Vid behov spär du du med lite vatten. Mixa soppan slät.

Vad är groddning och varför ska man grodda?
Att grodda är både enkelt och billigt. Dessutom får du massor av fantastisk näring för hela kroppen plus att det är supergott och otroligt användningsbart.
Man kan grodda de flesta frön och nötter och det man helt enkelt gör är att man blötlägger dem på olika vis. När detta görs gror och växer fröt/nöten vilket i sin tur gör att det frisätts näringsämnen som annars aldrig riktigt kommer fram.
Grodda är roligt och funkar i alla hem. Även hos de utan trädgårdsland. Mitt tips är att börja med med en stor glasburk och en duk som täcker locket.
Mitt största tips är dock att investera i boken där du får massor av fina groddtips. (Och nej, jag är inte sponsrad. 🙂 )

Lycka till!
Kram från Ingmarie

X